Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Zo voorkom jij kramp tijdens het sporten

Zo voorkom jij kramp tijdens het sporten

Tijdens het sporten kun je je hoofd even helemaal leegmaken. Daarnaast zijn de meest sporten ook erg leuk om te beoefenen. Een vervelende situatie die tijdens het sporten kan ontstaan, is dat je te maken krijgt met kramp. Kramp kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een voetbaltraining veel minder leuk is en je niet optimaal presteert. Om ervoor te zorgen dat je minder snel last krijgt van kramp, zijn er verschillende acties die je kunt ondernemen.

 

Zorg voor een goede warming-up en cooling-down

 

Als je wilt voorkomen dat je te maken krijgt met een pijnlijke kramp, dan is het belangrijk dat je de training of wedstrijd start met een goede warming-up. De meeste mensen zijn hier vrij laks in en hebben ook weinig last van kramp. Echter, wanneer je wel regelmatig last hebt van kramp, dan is een warming-up echt onmisbaar. Naast een goede warming-up kan een cooling-down ook niet ontbreken. Neem na de training of wedstrijd even de tijd om je spieren langzaam tot rust te laten komen. Zo voorkom je extreme spierpijn en verklein je de kans dat je tijdens de eerstvolgende training of wedstrijd last krijgt van kramp. 

 

Zorg ervoor dat je de juiste vitamines binnenkrijgt

 

Naast dat kramp kan ontstaan tijdens of net na het inspannen, kan het ook zijn dat je last krijgt zonder dat je wat doet. In dat geval kan het ook te maken hebben met dat je een tekort hebt aan bepaalde vitamines. Mocht dat de oorzaak zijn, dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dit snel weer bijvult. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld wat vaker naar buiten gaan tijdens zonuren, maar daarnaast ook vitaminepillen kopen. 

 

Wat te doen tegen kramp hangt dus ook erg af van hoe het is ontstaan. Zorg ervoor dat je de juiste aanpak hanteert en voorkomt dat het probleem vaker voorkomt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *