Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Veel werkstress? Krijg jouw werkgeluk terug aan de hand van deze 5 tips!

Veel werkstress? Krijg jouw werkgeluk terug aan de hand van deze 5 tips!

Ervaar jij veel werkstress? Beïnvloed dit ook je leven buiten het werk om? Zorg ervoor dat je jezelf weer gelukkig gaat voelen in jouw werk. Werkgeluk zorgt voor een gevoel van voldoening, tevredenheid en welzijn op het werk. Dit verminderd stress, verhoogt je motivatie en laat jou weer met plezier naar het werk gaan. Het is dus tijd om aan jouw werkgeluk te gaan werken aan de hand van onderstaande tips:

Vind betekenis in je werk:
Probeer te ontdekken wat jou motiveert en waar je gepassioneerd over bent in jouw werk. Vind manieren om deze aspecten te integreren in je  dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Door de focus hierop te leggen zal je je motivatie terug vinden en voel je je productiever dan ooit!

Creëer een positieve werkomgeving:
Werk aan het opbouwen van positieve relaties met je collega’s en leidinggevenden. Maak deel uit van activiteiten die met het team gepland worden voor teambuilding. Zorg er ook voor dat je werkplek comfortabel en georganiseerd is en dat je je thuis voelt op je werkplek. Ruim dus altijd even aan het eind van de dag alle spullen op je bureau op, om de volgende dag fris en fruitig aan je bureau te kunnen gaan zitten. Voeg wat persoonlijke items toe op je bureau zodat je jezelf helemaal thuis voelt, bijvoorbeeld door middel van foto’s.

Werk aan uitdagende projecten:
Stel jezelf uitdagende doelen en werk aan projecten die je uitdagen en je vaardigheden verbeteren. Dit kan ervoor zorgen dat je je minder snel gaat vervelen en gemotiveerd blijft om aan taken te werken. Het succesvol uitvoeren van de taken zal uiteindelijk ook je zelfvertrouwen vergroten.

Onderhoud een goede balans tussen werk en privé:
Zorg ervoor dat je voldoende tijd heeft voor ontspanning, hobby’s en familie en vrienden. Maak een goede planning en houd jezelf hier ook echt aan. Houd ook in je achterhoofd dat je niet altijd ‘ja’ hoeft te zeggen op verzoeken van je werkgever. Geef je grenzen aan als je merkt dat je te veel op je bord hebt liggen. Dit kan helpen om stress te verminderen en je algehele welzijn te verbeteren.

Doe werk dat past bij je persoonlijkheid:
Als je werk doet dat past bij jouw persoonlijkheid en waarden, zult je waarschijnlijk meer werkgeluk ervaren. Probeer te achterhalen welke aspecten van het werk jou het meest voldoening geven en werk daar naartoe. Kun je dat binnen je huidige functie niet vinden? Bespreek dit met een leidinggevende en vraag om hulp. Kijk samen of er mogelijkheden binnen het bedrijf zijn om jezelf op persoonlijk vlak beter te kunnen ontwikkelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *