Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Waarom en wanneer is relatietherapie nodig?

Waarom en wanneer is relatietherapie nodig?

Soms kan het voelen alsof je relatie voorbij is. Het gaat al een tijdje niet lekker tussen jullie en je weet niet of je nog langer zo door kan gaan. Je kunt er dan voor kiezen om een punt achter jullie relatie te zetten en deze te beëindigen, maar je kunt er ook alles aan doen en je Relatie redden. Dit kun je doen door in relatietherapie te gaan. Je zult misschien denken dat dit onnodig is of geen zin heeft, maar er zijn erg veel mensen die er baat bij hebben gehad. In plaats van dat zij opgaven, hebben zij hulp gezocht en zijn zij nu veel gelukkiger in hun relatie.

Wat is relatietherapie precies?

Bij relatietherapie ga jij jouw Relatie redden. Je kiest om te vechten voor jou en jouw partner en om elkaar niet zomaar op te geven. Je gaat in gesprek met een relatietherapeut, die naar jullie problemen luistert en jullie begeleidt deze met elkaar op te lossen. Het hebben van een relatietherapeut kan erg handig zijn als jullie er met zijn tweeën niet uitkomen en als de problemen tussen jullie blijven bestaan. Relatietherapie duurt bij het ene koppel wat langer dan het andere. Dat is natuurlijk afhankelijk van het aantal en het soort problemen in jullie relatie. De meeste mensen volgen tien behandelingen, die soms wekelijks en soms met een aantal weken ertussen, plaatsvinden. 

Wanneer is relatietherapie noodzakelijk?

Zelf je relatie redden is niet altijd even makkelijk, soms heb je daar hulp bij nodig van een buitenstaander. Wanneer jij erg vaak het gevoel hebt dat jouw partner jou niet begrijpt, ook wanneer jij jouw gevoelens probeert uit te leggen, dan kan relatietherapie een oplossing zijn. Ook als jij met vrienden, collega’s of familieleden meer deelt dan met jouw partner kan het een teken zijn dat jullie relatie niet helemaal lekker loopt. Ook in dat geval kan het helpen om in therapie te gaan. Als je vaak het gevoel hebt dat je liever alleen bent dan samen met je partner dan is dit ook een teken dat therapie goed voor jullie relatie kan zijn.

Hoe ziet een gezonde relatie er dan uit?

Iedereen heeft wel eens ruzie met zijn of haar partner. Dat is ook helemaal niet gek. Je hebt immers ook wel eens ruzie met je broers of zussen of je ouders. Dat betekent niet dat je niet van ze houdt. Vaak gaat het om kleine dingetjes en is de ruzie zo weer opgelost. Als jij graag tijd spendeert met jouw partner, hem of haar alles vertelt en gelukkig bent met jouw partner, dan zit het goed. Maar op het moment dat jullie elkaar het leven zuur gaan maken en meer ruziën dan het gezellig hebben, dan is het tijd om hulp in te schakelen.

gratis Man En Vrouw In De Buurt Van Grasveld Stockfoto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *