Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Yoga Abs & Arms

Yoga Abs & Arms

Wist je dat je met yoga je bovenlichaam kan trainen? Je hoeft dus helemaal niet met gewichten te sleuren en ingewikkelde oefeningen op fitness apparaten te doen, het kan ook met ontspannen yoga oefeningen! Lees hieronder welke oefeningen goed zijn voor Yoga Abs & Arms.

1. Knie Tricep voor Yoga Abs & Arms

De eerste oefening voor Yoga abs & arms is de knie tricep. Deze oefening begint in de hoge plank houding. Zorg dat je in deze positie gaat zitten en trek vervolgens je knie naar binnen en tik je tricep aan. Nadat je de tricep hebt aangetikt ga je weer terug naar de plank houding. Herhaal dit nu 12 keer en doe hoe het vervolgens met je andere been.

Yoga abs & arms: knie tricep in plankhouding

2. Downdog

De begin positie van deze oefening is de plank houding. Vanuit hier ga je naar een driehoeksvorm door op je handen en voeten te leunen en je billen in de lucht te doen. Deze houding haal je 8 ademhalingen vast en dan ga je terug naar de plankhouding. Herhaal dit 5 keer.

3. Yoga abs en arms: Boven kijkende hond

Begin in de positie van de hoge plank. Laat je armen gestrekt terwijl je je heupen naar de grond laat zakken tot een paar centimeter van de grond. Automatisch gaat nu ook je borst naar voren. Blijf deze houding 6 seconde aanhouden en ga dan terug naar de hoge plank houding. Herhaal dit vervolgens 8 keer.

Zijwaartse plank yoga abs & arms

4. Zijwaartse plank

Om deze yoga abs & arms oefening uit toe voeren dien je als eerste op je zij te gaan liggen. Vervolgens leun je op je elleboog en voeten om balans te houden als je je heupen in de lucht doet. Als je met je heupen in de lucht bent ga je weer naar beneden tot je een paar centimeter boven de grond bent en dan ga je weer naar boven. Herhaal dit 18 keer en doe vervolgens de andere zij.

Yoga abs & arms video

Om de yoga posities die hierboven staan af te wisselen staan in de video hieronder nog andere oefeningen om af te wisselen en nog harder te werken aan je arm- en buikspieren.