Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Bestel je medicijnen snel en eenvoudig online

Bestel je medicijnen snel en eenvoudig online

Vandaag de dag moet je voor medicijnen zonder voorschrift niet meer naar de apotheek. Je kan ze namelijk heel eenvoudig bestellen via de online weg. Na een drietal werkdagen worden de medicijnen aan huis geleverd. Gemakkelijk, niet? Naast heel wat voordelen, zijn er ook enkele nadelen verbonden aan online medicijnen bestellen.

 

Voordelen van online bestellen 

 

Een van de grote voordelen van een online apotheek is dat je er elk uur van de dag je medicijnen kan bestellen. Wanneer je je ‘s avonds realiseert dat je bepaalde medicatie niet meer in huis hebt, kan je die met enkele klikken bestellen. Tegenwoordig wordt het leven alsmaar drukker, dus is het handig als je geen rekening hoeft te houden met openingsuren.

 

Een ander voordeel is dat de prijzen vaak wat lager liggen dan bij de apotheek in je buurt. Bovendien kan je op het internet heel vaak kortingscodes vinden, waardoor je wel wat geld kan besparen op dure medicijnen. Vaak geldt ook het principe dat wanneer je meerdere hoeveelheden bestelt, je korting krijgt.

 

Nadelen van online bestellen 

 

Niet alle websites van online apotheken zijn even betrouwbaar. Het is een goed idee om even na te gaan of de website in kwestie legitiem is. Vaak vind je iets terug als ‘gecertificeerde online apotheek’, wat wijst op een betrouwbare website. Online kan je ook een lijst vinden van online apothekers die door de overheid is gecontroleerd en goedgekeurd. Daarnaast is er ook een Europees logo dat verplicht op elke website moet staan. Het ziet eruit als een wit kruis met op de achtergrond groene horizontale lijnen. Als je daarop klikt krijg je de lijst van het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) te zien met gecertificeerde apotheken. 

 

Als je medicatie bij een online apotheek in België bestelt, krijg je natuurlijk geen uitleg en begeleiding van je apotheker. Je krijgt ook geen informatie over de aangeraden dosis en de duur van de kuur die je moet volgen. Wanneer je bepaalde medicijnen voor de eerste keer moet innemen, is het aan te raden deze bij een fysieke apotheek aan te kopen. Zo kan je een extra woordje uitleg vragen en loop je geen risico de medicatie incorrect in te nemen. 

 

Een ander nadeel van online apotheken is dat je er niet alle medicatie kan aankopen. Bepaalde antibiotica die je enkel op voorschrift kan verkrijgen, kan je normaliter niet online kopen. Is dit wel het geval, dan is de kans groot dat de verkoop niet legaal is. 

 

Twijfel je over het gebruik van bepaalde medicijnen? Of denk je dat online apotheken toch niet 100 procent te vertrouwen zijn? Speel dan op veilig en koop je medicijnen bij de apotheker in je buurt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *