Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Welke innovaties zien wij bij de heren sportkleding?

Welke innovaties zien wij bij de heren sportkleding?

Door de jaren heen is heren sportkleding flink wat veranderd. Waar mannen eerst alleen konden kiezen uit welke kleur T-shirt en broek, zijn er inmiddels een hoop keuzes bijgekomen. Onder andere is dit natuurlijk afhankelijk van de soort sport die je beoefend, maar over het algemeen heeft heren sportkleding door de jaren heen flink wat innovaties door gemaakt. In dit blog laten wij je zien wat er allemaal is bereikt en wie weet steek je er zelf ook nog wat van op!

 

Voor elke weersomstandigheid is er heren sportkleding

 

Is het nu warm of koud, regen of zon, inmiddels zijn er voor alle weersomstandigheden wel een specifiek kledingstuk te vinden. Heren sportkleding heeft dankzij de nieuwste technologie en productieprocessen deze kledingstukken kunnen ontwikkelen om sporten in elk soort weer te kunnen trotseren. Denk bijvoorbeeld aan antimicrobiële jersey dat een sneldrogende maar isolerende werking heeft. Dit zorgt ervoor dat je in de warmte kan sporten zonder ziek te worden wanneer je te snel afkoelt door de buitenlucht of wind. De stof zorgt er namelijk voor dat jouw zweet snel opdroogt. 

 

Ook is er tegenwoordig een flinke keuze uit heren sportkleding die vooral bestemd is voor sporten in de sneeuw. Denk bijvoorbeeld aan fleecestof. Dit is een isolerende stof die jouw lichaamswarmte binnenhoudt zodat onderkoeling uitgesloten wordt. Je kent vast ook wel die heerlijke fleecedekens waar u met een kop chocolademelk onder kruipt op een koude winteravond. Heerlijk warm! 

 

Niet alleen de stoffen worden geïnnoveerd

 

Door de innovatie binnen de stofkeuzes voor heren sportkleding is er al flink wat keuze bijgekomen. Echter zijn er binnen de manier van produceren en de details van heren sportkleding ook het een en ander geïnnoveerd. Zo zijn bijvoorbeeld knopen, ritsen, veters en sluitingen van duurzamer materiaal gemaakt om de levensduur van een kledingstuk te verlengen. Echter wordt dit nu op zulke grote basis geproduceerd dat helaas de kwaliteit niet altijd gegarandeerd kan worden. Kies daarom voor een sportmerk zoals Nike, under Armour of Adidas als u heren sportkleding wilt gaan aanschaffen. Kost misschien iets meer maar dan heeft u langer plezier van uw kledingstuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *