Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Hoe bespaar ik op mijn maandelijkse uitgave?

Hoe bespaar ik op mijn maandelijkse uitgave?

Elke maand gaat er weer een flink bedrag naar vaste uitgave. Bedragen die elke maand terugkomen zijn fijn, zo kun je er rekening mee houden, maar het zou natuurlijk nog fijner zijn als deze bedragen naar beneden gebracht kunnen worden. Hieronder lees je 4 tips om je maandelijkse kosten naar beneden te brengen.

1. Abonnementskosten

Een van de meest onopgemerkte kosten zijn de kosten van een abonnement. Hierbij gaat maandelijks het bedrag eraf zonder dat je hiervoor elke maand akkoord moet geven. Hierdoor vergeet je dus als het ware dat dit geld eraf gaat. Daarnaast gaat het allemaal digitaal dus ook hierdoor merk je het niet. Kijk dus eens welk abonnement je stop zou kunnen zetten.

2. Verminder je gebruik

Daarnaast is het voor zowel vaste lasten als bijvoorbeeld telefoonkosten belangrijk om na te gaan of je nog steeds zo veel verbruikt. Misschien kun je je abonnement wel aanpassen om een lager maandbedrag te krijgen.

3. Auto

Een grote kostenpost iedere maand is de auto. Mocht je hiervan in het bezit zijn weet je hoe duur het is om een verzekering afgesloten te hebben, benzine betalen en wegenbelasting. Ook hierbij is het belangrijk om na te gaan of je de auto echt nodig heb en of je eventueel minder zou kunnen rijden om benzine te besparen.

4. Onderhoud

Eigenlijk geldt dit voor meerdere objecten in het huis maar hierbij wordt de auto even als voorbeeld genomen. Misschien denk je dat het handig om grote bedragen zoals het onderhoud van je auto uit te stellen om zo geld te besparen voor die maand. Echter kan dit gevaarlijk zijn voor zowel je auto als portemonnee. De kosten kunnen namelijk ineens flink oplopen. Mochten bijvoorbeeld je remblokken vervangen moeten worden kost dit veel meer dan een simpele spotrepair.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *