Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Wat moet je weten als je aan krachttraining wil doen?

Wat moet je weten als je aan krachttraining wil doen?

Krachttraining heeft verschillende voordelen. Het zorgt er niet enkel voor dat je je spieren verstevigt, in combinatie met gezonde voeding kan het er ook voor zorgen dat je gewicht verliest. Wanneer je wil starten met krachttraining zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Mannen versus vrouwen

Krachttraining voor vrouwen verschilt natuurlijk van krachttraining voor mannen. Waar mannen zich vaak voornamelijk focussen op oefeningen voor het bovenlichaam, kiezen vrouwen er meestal voor om heel het lichaam te trainen. Populaire oefeningen voor de benen zijn leg lunches. Om je armspieren te verstevigen, kan je gebruik maken van gewrichten.

Start rustig

Een belangrijke tip die wordt meegegeven wanneer je met krachttraining wil beginnen, is dat je je trainingen rustig moet opbouwen. Indien je helemaal van nul begint, begin je best met lichte gewichten en bouw je voldoende rustperiodes in tussen je oefeningen. Zorg voor een goed trainingsschema waar je je dan ook aan houdt. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan de oefeningen die je doet. Begin daarnaast met het trainen van al je spieren. Zo zijn al je spieren verstevigt voordat je je eventueel begint te focussen op specifieke spieren.

Laat je spieren goed herstellen

Spierherstel na krachttraining is erg belangrijk. Het voorkomt namelijk blessures. Zeker bij starters zijn rustperiodes minstens even belangrijk dan de trainingen zelf. Daarnaast kan je spierherstel bevorderen door voldoende te stretchen. Het zorgt ervoor dat je spieren soepeler zijn. Stretch daarom zowel voor als na het sporten. Indien je doucht na de trainingen kan het interessant zijn om te wisselen tussen warm en koud water. Het ontspant je gewrichten en zorgt voor een goede bloeddoorstroming.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *