Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Zelf een ossenhaas klaarmaken

Zelf een ossenhaas klaarmaken

In elk restaurant vindt je de ossenhaas wel op de menukaart. De naam van het heerlijke stukje vlees brengt regelmatig verwarring met zich mee, aangezien het helemaal geen os of haas is natuurlijk. Een ossenhaas is namelijk een stuk vlees van een rund en is dus een soort biefstuk. Veel mensen denken dan ook dat ossenhaas en biefstuk hetzelfde is, maar dit is natuurlijk niet waar. Een ossenhaas is altijd een soort biefstuk, maar niet elk soort biefstuk is ook een ossenhaas. De ossenhaas is een duur stuk vlees. Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het stuk vlees alleen te snijden uit een klein gedeelte van de koe en ten tweede is het vlees erg geliefd doordat het enorm zacht is.

De naam

Een biefstuk die vernoemd is naar een os of een haas, hoe zit dat nou? Dit is een vraag waar niemand 100% het antwoord op weet. Sommigen denken namelijk dat de naam komt omdat het stuk vlees lijkt op een dode, ontvelde haas. Echter is dit niet de meeste logische verklaring. De andere theorie is namelijk dat de haas vroeger stond voor het beste soort vlees, dit is veel logischer, aangezien het woord haas vaker gebruikt wordt voor de lekkerste delen van een stuk vlees.

Zelf een ossenhaas bakken

Naast dat je een stuk ossenhaas kan bestellen bij jouw favoriete restaurant, is het ook mogelijk om zelf een ossenhaas klaar te maken. Dit kan je eenvoudig doen op de BBQ of in de pan. Het is altijd belangrijk dat je een lekker recept op internet zoekt en deze stap voor stapt volgt. Niet alleen het bakken is erg belangrijk, maar de kwaliteit van het vlees is ook een belangrijk punt. Ossenhaas kan je het beste kopen bij een goede slager. Bij https://bollensteak.nl/ hebben ze bijvoorbeelde heerlijke stukken die vers bij jouw thuis geleverd kunnen worden.

Gratis stockfoto met aardappel, aardappelen, avondeten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *