Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Als je denkt aan een wortelkanaalbehandeling denk je al snel aan de pijn die je te wachten staat. En het dure prijskaartje dat eraan hangt. Duur is het zeker maar het is ook nodig om je van je pijn te verlossen. Daarnaast hoeft een wortelkanaalbehandeling niet pijnlijk te zijn. Uiteraard krijg je verdoving. Mocht de verdoving niet goed genoeg werken kan je altijd om nog een verdoving vragen. Maar wanneer krijg je eigenlijk een wortelkanaalbehandeling? Een wortelkanaalbehandeling is van toepassing als je gaatjes hebt die niet behandeld zijn door de tandarts. De gaatjes gaan dan ontsteken. De ontsteking gaat door tot de wortels van je tanden. Vandaar de naam wortelkanaalbehandeling.

 

Door middel van een röntgenfoto kan de tandarts zien of een wortelkanaalbehandeling van toepassing is. De tandarts zegt dat ze een wortelkanaalbehandeling moeten uitvoeren. Hoe gaat dat nu verder? Moet de behandeling uitgevoerd worden in een kies, ga er dan vanuit dat je 2 keer naar de tandarts moet voor de behandeling. De behandeling zal dan 2 keer 1 uur duren. Is het een voortand dan heeft de tandarts aan 1 uur genoeg. Dit komt omdat een kies 4 wortelkanalen heeft en een voortand maar 2.

 

De wortelkanaalbehandeling

Na het maken van de röntgenfoto maak je een afspraak voor de behandeling. De tandarts zal je eerst verdoven. Daarna je krijgt een lapje om je tand heen om zo schoon mogelijk te werk te gaan. Ook beschermt het je mond voor middelen die de tandarts gebruikt om de behandeling uit te voeren. De tandarts boort nu een gat in het midden van je tand tot de tandarts toegang heeft tot de wortels. Die worden ook opengemaakt en verbreed met een super klein en smal vijltje. Dit is nodig om het spoelmiddel in de wortels te krijgen. Daarna worden de wortels en het gat weer gevuld zodat er geen ontstekingen meer komen. Een wortelkanaalbehandeling klinkt heel eng maar het valt erg mee als je goed verdoofd bent. Houd er wel rekening mee dat je lang in de stoel zal liggen.

Ben jij nou woonachtig in Almere of Amsterdam en heb je mogelijk een wortelkanaalbehandeling nodig? Ben je op zoek naar een tandarts in Almere of een tandarts in Almere Poort. Dan is het goed om de juiste specialist te zoeken die deze behandeling goed kan uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *