Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Wat doet een fysiotherapeut?

Wat doet een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een zorgverlener die als doelstelling heeft om lichamelijke pijnen en klachten te verminderen. Fysiotherapie is een behandelmethode waarbij oefeningen voor klachten aan de spieren, banden, zenuwen en gewrichten worden ingezet. Een fysiotherapeut gaat met oog voor het individu aan de slag. Een fysiotherapeut zal per cliënt een behandelplan opstellen, dat specifiek voor de doelen van de cliënt is gemaakt. Hierdoor bestaat er niet maar 1 behandelplan, maar is het altijd passen en meten. Dit is ook wat het werk van een fysiotherapeut afwisselend en uitdagend kan maken.

Ook de doelgroep is afwisselend, want iedere leeftijdscategorie kan lichamelijke klachten krijgen. Jong, oud, maar ook geblesseerde sporters en atleten kunnen bij de fysio terecht.

Locaties

Movamento is een kliniek die zich door heel Nederland bevindt. Er zijn locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Purmerend en Velsen. Deze verspreiding maakt goede, passende hulp voor iedereen in Nederland toegankelijk. Ons team bestaat uit jonge, gemotiveerde fysiotherapeuten die bereid zijn de tijd te nemen voor ieder individu. Bij Movamento specialiseren wij ons in sportblessures en orthopedische klachten. Onder orthopedische klachten vallen bijvoorbeeld pijnen in de gewrichten, spieren, pezen en botten.

Bij aanmelding gaat het proces gaat als volgt. Als iemand bij een kliniek voor fysiotherapie binnenkomt, bijvoorbeeld voor een fysiotherapeut in Utrecht, wordt er eerst een afspraak gemaakt met een fysiotherapeut. In deze afspraak wordt besproken wat de klachten zijn, wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er gekeken naar handelingen die voor de preventie van de terugkeer van de klachten zorgen. Vervolgens wordt dit behandelplan gevolgd en zal er gaandeweg altijd worden bijgeschaafd om het best mogelijke resultaat te behalen.

Zorgverzekering

In Nederland dekt de zorgverzekering veel zorgkosten. Een vergoeding voor deze zorgverzekering wordt vanuit de regering aangeboden. Dit is 1 van de redenen dat Nederland een verzorgingsstaat wordt genoemd. Ook fysiotherapie maakt deel uit van het zorgpakket binnen een zorgverzekering. Per zorgverzekeraar verschilt het wel hoeveel van de kosten precies gedekt worden. Movamento heeft met alle zorgverzekeraars een contract. 

Persoon Koppelverkoop Lace Of Shoes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *