Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
3 oefeningen om rugklachten te voorkomen

3 oefeningen om rugklachten te voorkomen

Vroeger liepen de mensen veel als jagers en verzamelaars. Boeren waren ook vaak actief bezig met werken op het land. Maar tegenwoordig hebben veel mensen een sedentair beroep, vooral met thuiswerken: mensen blijven vrijwel de gehele dag in dezelfde ruimte en hebben vaak geen goede zithouding. Dit kan nadelige effecten hebben op de rug en wervelkolom. Dit heeft niet alleen te maken met een verkeerde zithouding die je zou moeten wijzigen, maar ook met spieren die onvoldoende of juist te veel worden gebruikt. Daarom adviseert fysiotherapie zoetermeer om bepaalde oefeningen te doen om rugklachten te voorkomen, zodat je het fysio effect goed kan benutten.

Visie en team

Fysio Effect is een praktijk die je tegenkomt als je op zoek bent naar fysiotherapie Zoetermeer. Bij fysio effect werken verschillende ervaren fysiotherapeuten in het team met de gedeelde visie dat je geen tijd moet verspillen aan het bestrijden van symptomen. Daarentegen moet je je concentreren op het aanpakken van de oorzaak. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verkeerde zithouding, maar ook een verkeerde loophouding, te weinig beweging, of niet voldoende getrainde spieren. Zo schrijven zij bepaalde oefeningen voor die je kan doen om je rugspieren en zo je lichaamshouding te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van rugklachten.

Type klachten

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor rugklachten je precies hebt of je naar fysiotherapie Zoetermeer kan gaan. Is het pijn in de onderrug, in het midden van de rug, of boven in de rug? Ook zijn nekklachten vaak het gevolg van rugklachten of ze hangen ermee samen. Fysio Effect doet zijn best om eerst grondig te analyseren wat jouw precieze klachten zijn, om zo gerichter te werk te kunnen gaan om deze klachten effectief te bestrijden. Het voordeel van deze analyse is bovendien dat het snel werkt: al tijdens de intake zullen er oefeningen worden aangeboden die direct als behandeling werken, zoals holle en bolle rug, billen liften of buikspieroefeningen.

Persoon Voet Op De Bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *