Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Waarom scheidingen steeds vaker voor komen

Waarom scheidingen steeds vaker voor komen

Elk jaar scheiden er steeds meer mensen. De kans dat een huwelijk zal stranden is ongeveer 40%. In de steden scheiden er meer stellen dan in dorpen, dit komt natuurlijk omdat er meer mensen wonen in steden dan in dorpen. Steden waar de meeste stellen scheiden zijn Heerlen en Zandvoort. 14% Van de volwassen inwoners hebben daar een scheiding doorgemaakt. Daarna komt Den Helder met 12,5%, Kerkrade met 12,8% en Lelystad met 12,4%. In Rotterdam, Den Haag en Almere is dit percentage ongeveer 12%. Maar waarom scheiden er steeds meer mensen? Het grootste vermoeden is dat de economie hier een grote rol in speelt. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met een economische crisis en hadden de mensen dus minder geld. Hierdoor wilden meerdere stellen graag uit elkaar, want de grootste reden dat mensen uit elkaar gaan is nou eenmaal stress om geld.

Mediator Apeldoorn

Een mediator is een onafhankelijke derde partij die de bemiddelt tussen de partijen. De rol is beperkt tot het begeleiden van het proces. Op inhoudsniveau blijven de partijen zelf de baas en zal de mediator zich daar niet mee bemoeien. Wat zij doen is het aanbrengen van gespreksstructuur, dus wanneer een conflict hoog oploopt zorgt een mediator dat de communicatie weer terug goed verloopt. Dit wil nog wel eens misgaan tijdens een conflict. Ook bewaakt de mediator in Apeldoorn de voortgang en de procedure, zo is het doel van de mediator om op een snelle en effectieve wijze tot een oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. De mediator zorgt daarnaast er ook nog voor dat alle partijen aan het woord komen. Het komt immers vaak voor dat een partij zich niet gehoord voelt tijdens een conflict. Het is aan de mediator om dit te voorkomen of te verhelpen. De mediator zal oplossingsgericht moeten handelen, het in kaart brengen van opties om conflicten te beëindigen is erg belangrijk. Een scheidingsmediator is door heel het land beschikbaar en opereert in vrijwel elke provincie. Wanneer je in de omgeving Apeldoorn woont is mediator Apeldoorn dus dicht in de buurt!

De Scheidingsmediator

De scheidingsmediator heeft met bijna 30 mediators het grootste netwerk van scheidingsmediators in Nederland. Zij hebben zeer deskundige en persoonlijke professionals in dienst. De mediators zijn ervaren en betrokken MfN- registermediators die allemaal gespecialiseerd zijn in bemiddeling bij echtscheidingen. Het is belangrijk om ruimte te kunnen geven aan emoties, die nu eenmaal bij echtscheidingen horen. Ook hebben de mediators veel oog voor het belang van kinderen indien dit van toepassing is. Het voordeel van een mediator bij de scheidingsmediator is niet in één zin uit te leggen. Het heeft voordelen ten opzichte van een procedure waarin beide partijen via advocaten gaan vechten en hun eigen recht proberen te halen. Dit kan een erg dure zaak worden. Via een mediator houd je als scheidende partner zelf de regie over de echtscheiding, zo blijft je relatie beter onderhouden en ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *