Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Hoe een ijsbad workshop je gezondheid verbeterd

Hoe een ijsbad workshop je gezondheid verbeterd

Ben jij op zoek naar nieuwe manieren die het welzijn van jouw lichaam en geest verbeteren? Dan hebben wij een totaal verrassende tip voor jou. Het doen van een ijsbad workshop. Ja dat klinkt best koud. En dat is het ook. Door je lichaam bloot te stellen aan koude temperaturen komt het in een soort van overlevingsstand terecht. Hierdoor veranderen er verschillende dingen die goed zijn voor de geest en het fysieke lichaam. Welke voordelen dit voor je gezondheid heeft en hoe zo’n workshop er precies uit ziet lees je in dit blog.

De fysieke voordelen

Wanneer je lichaam in aanraking komt met koud water zullen je bloedvaten gaan samenknijpen. Hoe vaker je dat doet, des te meer elastic je bloedvaten worden. Daardoor zal je bloed beter doorstromen en dat heeft ook een positief effect op het hart. Daarnaast is het doen van een ijsbad workshop ook nog een goed voor je immuunsysteem. Hoe vaker je de kou trotseert des te meer witte bloedcellen je zult aanmaken. En laten deze cellen juist ervoor zorgen dat zij bacteriën en ziektes te lijf gaan. Daarmee verklein je de kans om ziek te worden!

De workshop zelf

Een ijsbad workshop is bedoeld om de mentale weerbaarheid en het fysieke lichaam sterker te maken. Dat gebeurd mede door fysiologische en psychologische processen in het lichaam te optimaliseren. Tijdens de 5 uur durende workshop worden er allerlei facetten aangereikt om het ijsbad op de juiste manier in te gaan. Zo leer twee ademhalingstechnieken, doe je yoga oefeningen en leer je mediteren. Met de juiste mindset kan je leren omgaan met kou en zal je daar lichamelijk dus ook veel profijt aan hebben.

 

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in deze unieke methode? Velen gingen je voor je en hebben daar oprecht veel baat aan gehad. Lees vooral hun reacties. En wie weet durf jij het binnenkort ook aan om je lichaam bloot te stellen aan de kou tijdens de ijsbad workshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *