Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Eiwitdieet basis principes

Eiwitdieet basis principes

Er zijn door de jaren heen wel duizenden dieet varianten in de mode geweest. Denk o.a. aan Sonja Bakker, Fajah Lourens, het appel cider azijn dieet, het baby eten dieet, totaal belachelijk was natuurlijk het klei dieet, nog gevaarlijk ook want mensen zouden niet klei moeten eten (zou voor zich moeten spreken…). Enfin, het enige dieet dat echt de tand des tijds overleefd heet is het eiwitdieet. Het is geen bijzonder complex dieet. Het enige dat het inhoudt is wel, je eet meer eiwit en minder van de andere macro componenten specifiek lage kwaliteit koolhydraten zou je idealiter sowieso schrappen uit je dieet en misschien ook wat minder hoge kwaliteit koolhydraten (matigen) en ook voorzichtig zijn met de vetten.

Het eiwitdieet heeft al resultaten behaald voor miljoenen mensen. Het is makkelijk vol te houden. Het kent niet dat vervelende honger gevoel, want eiwitten vullen juist heel goed. Denk maar aan het eten van eieren of vlees, dan zit je de volgende uren wel goed vol. Een eiwitdieet is daarom goed vol te houden. Nog makkelijker wordt het wanneer men erbij eiwitrijke maaltijdshakes consumeert. Niet iedereen heeft tijd en zin om de hele dag door eiwitrijke maaltijden voor te bereiden en in dit geval kunnen shakes een uitweg bieden.

Eiwit shake

Leestip: https://be-slank.nl/afvallen-met-shakes-gezond-makkelijk-en-kan-ook-echt-lekker-zijn/

Het eiwitdieet is vandaag de dag nog makkelijk geworden dankzij de opkomst van speciale vormen van traditioneel koolhydraatrijke voedingsproducten zoals pasta en havermout en brood. Dat zijn nu net die etenswaren die mensen het vaakst missen in een eiwitdieet. Maar gelukkig bestaan er vandaag de dag speciale versies van die voedingswaren hoog in eiwit, laag in carbs.

Kooptip: https://be-slank.nl/product-categorie/eiwitrijke-voeding/

Op deze wijze kan eigenlijk een kind de was doen en iedereen kan een eiwitdieet volgen vandaag de dag, geen excuses zijn meer mogelijk. Vandaar dat het eiwitdieet het eerste dieet zou moeten zijn wanneer jij wat kilo’s wilt kwijtraken. Veel succes.

Groente, vlees, eiwit dieet


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *