Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
3 redenen om een gehoortest te doen!

3 redenen om een gehoortest te doen!

Schade aan het gehoor is iets wat kan ontstaan door verschillende redenen. Het gevolg is vaak dat er een hoop normale dagelijkse dingen niet meer zomaar kunnen. Een vervelend gevolg, maar in de meeste gevallen is het nog prima mogelijk om iets aan de schade te laten doen. Hiervoor ga je namelijk een gehoortest doen. In deze tekst gaan we kijken waarom je met gehoorschade naar een audicien gaat en waarom je daar een gehoor test kan laten doen.

 

Gehoorschade

Gehoorschade kan dus op verschillende manieren ontstaan. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat iemand te dicht bij een box heeft gestaan tijdens een concert, maar het kan ook gewoon komen doordat iemand ouder wordt. Je hebt er dus niet altijd wat aan te doen of kun het ook niet altijd voorkomen. Het is natuurlijk wel handig om het gehoor te beschermen wanneer je naar een concert gaat zodat het beter af kan lopen. Toch is gehoorschade vervelend, maar niet altijd het einde van de wereld. Je kan er altijd nog mee naar een audicien gaan.

 

Met gehoorschade naar de audicien

Dat is namelijk iemand die kan helpen met vaststellen waar het probleem zich bevindt. De audicien voert een gehoor test uit. Tijdens deze gehoortest gaat hij door middel van de test uitvogelen waar het probleem zich bevindt, maar ook wat het probleem precies is. Vaak bestaat de test uit verschillende geluiden waarbij het de vraag aan degene die de test doet is om aan te geven aan welke kant hij het geluid hoort. Wanneer de audicien genoeg heeft gehoord, zal hij aangeven wat zijn conclusie is. Is het een blijvend probleem of is het bijvoorbeeld op te lossen door het gebruiken van een gehoorapparaat.

 

Wat is een gehoorapparaat?

Een gehoorapparaat is een klein apparaat wat ergens rondom of in het oor wordt geplaatst. Het apparaat assisteert het gehoor zo goed als dit mogelijk is. Hierdoor wordt het in sommige gevallen weer mogelijk om alles of een gedeelte van het gehoor te herstellen. Iemand kan gewoon weer horen zoals hij voorheen ook gedaan heeft. Een gehoorapparaat is er in een hele hoop verschillende uitvoeringen. Sommige mensen willen een apparaat wat nauwelijks zichtbaar is, waarbij andere personen kijken naar de functies die het apparaat allemaal heeft. Voor welke je dan ook wil gaan, een gedeelte van de prijs van het apparaat wordt vaak vergoed door de zorgverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *