Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Redenen waarom wellness gezond is

Redenen waarom wellness gezond is

Er is niets lekkerder dan een heerlijk dagje naar een wellnessresort. Met name als je een drukke periode achter de rug hebt of veel stress hebt kan een bezoek aan de spa wonderen doen. We weten dus wel dat een dag naar de spa mentaal erg gezond kan zijn, maar ook voor je fysieke welzijn is een bezoek erg goed! Hieronder geven we enkele redenen waarom dit zo is.

DE WARMTE VERLAAGD JE BLOEDDRUK

Een van de voornaamste redenen waarom de spa gezond is omdat het je bloeddruk verlaagd. Dit gebeurt met name in de sauna. Het is hier namelijk erg warm. Het voordeel hiervan is dat het bloed meer ruimte heeft om te stromen.

JE WEERSTAND WORDT BETER

Daarnaast helpt geregeld naar de sauna gaan voor een betere weerstand. Je went namelijk aan de warmte en kou verschillen. Als je de kou in loopt zal je daardoor minder vatbaar worden voor een virus. Daarnaast kun je ook nog wennen aan de warmte. Dit betekent dat je het in de zomer een stuk minder warm zult hebben.

JE HUID WORDT GEREINIGD

Tot slot zorgt een spa dagje ervoor dat je veel afvalstoffen verliest. In de sauna verlies je bijvoorbeeld al zo’n liter vocht, hierbij worden afvalstoffen ook meegenomen. Je huid wordt dus echt gereinigd.

Alle reden om dus lekker tot rust te komen in de spa. Duik dus maar lekker de finse sauna in en vergeet daarna niet het ijsbad!

Bad, Brandhout, Ontwerp, Sauna, Klap, Heet, Gezondheid


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *