Healthy Sport

twee mannen hardlopen

Healthy Blog

vrouw spring

Healthy Food

healthy food
Heb ik slaapapneu?

Heb ik slaapapneu?

Slaapapneu is een term die je misschien wel eens voorbij hebt horen komen, wat houdt deze term nou eigenlijk precies in en wat is slaapapneu eigenlijk? In dit blog proberen we je antwoord op deze vraag te geven.

Slaapprobleem

Slaapapneu is een slaap aandoening of beter gezegd een slaap syndroom, als je slaapapneu hebt houdt dat in dat je in je slaap stopt met ademhalen. Als je dit meer dan 5 keer per uur en ze langer dan 10 seconden duren heb je slaapapneu. Je merkt er zelf niks van deze ademstops in je slaap, maar voor de persoon naast je is het een stuk minder aangenaam natuurlijk. Deze stops zorgen ook voor vermoeidheid de volgende dag, dit komt omdat je hoofd nooit in de volledige slaapmodus komt. Dit omdat je hersenen een alarm signaal krijgen omdat je stopt met ademen, zelf merk je daar s nachts niks van maar de volgende dag voel je je hoogstwaarschijnlijk futloos. 

Andere slaapproblemen

Slaapapneu is niet het enige slaapprobleem dat er is natuurlijk, er zijn best veel slaapproblemen. En ook best veel mensen hebben er last van, ook zonder dat ze het weten omdat ze het gewoon niet hebben laten constateren. Hieronder hebben we een paar slaapproblemen en de symptomen hiervan voor je op een rijtje gezet en wie weet komt er wel wat bekend voor. 

 

Restless legs

Restless legs is een vervelende aandoening bij deze aandoening hebben je benen nooit rust, op het moment dat je in bed gaat liggen komt er een onaangename tinteling in je benen. Als je dan even beweegt is het weg maar het keert vrij snel weer terug, dit is natuurlijk erg vervelend want slapen wordt hierdoor best lastig. Deze aandoening kan al vanaf jongs af aan opspelen en het wordt met de tijd in veel gevallen alleen maar erger als dat het is.

 

Slapeloosheid

Slapeloosheid is een bekend slaapprobleem en de gevolgen spreken redelijk voor zich, het gevoel dat je erg moe bent overheerst maar je komt simpelweg gewoon niet in slaap. Dit kan wel eens voorkomen omdat je hoofd dan gewoon onrustig is, alleen er zijn heel veel mensen die dit op vaste basis hebben. Dit is natuurlijk erg vervelend want je slaapt veel te weinig, en op den duur gaat dit je opbreken. 

Meer info over slaapproblemen of de hulp bij slaapproblemen? kijk dan even op Ruysdael Slaapkliniek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *